Close

Mit kell tudni rólunk

Reméljük, hogy át tudjuk adni az Aussie-k iránti szenvedélyünket azáltal, hogy megismertetjük veled ezeket a csodálatos kutyákat, leírjuk a fajtával való találkozásunkat. Bízunk benne, hogy megtaláltuk a tökéletes Aussie-kat, amelyek teljes mértékben megmutatják a fajta összes jellemzőjét.

Markovics Andrea

BuddNat Aussies kennel alapítója

Judik Gábor

BuddNat Aussies kennel alapítója

Kőrösi Zóra Borbála

BudNat Aussies kennel, handler

Judik Simon Juvenál

BudNat Aussies kennel, handler

Nagy Vilmos

BudNat Aussies kennel, handler

Ab ovo…

A mi történetünk 2016 szeptemberében, egy napfényes napon kezdődött. Közel 10 éven át törpenyuszik tenyésztésében találtuk meg a boldogságunkat, ez volt a hobbink.

Nyuszi csapatunkba került 2013 elején egy Angol felmenőkkel rendelkező kossorú logó fülü mini kislány.

… hogy miért mesélem el ezt?

Megtudjátok…

Kezdetek

Sajnos betegen érkezett, de mi időt pénzt nem sajnálva mindent megtettünk azért, hogy meggyógyulhasson és velünk maradhasson. Nagyon megszerettük az eltelt idő alatt, a szívünkhöz nőtt. Szobatiszta nyusziként a család tagjává vált …velünk élt, …úgy viselkedett, mint egy kutyus, …de sajnos kisnyuszival nem tudott minket megajándékozni már. A gondos, odaadó ápolás eredményeképpen még 3 csodás évig velünk volt …míg egy napfényes napon a doktornő javaslatára elfogadtuk a felfoghatatlant, hogy műteni kell. Nincs más lehetőség!

A műtét sikerült, azonban Doriszkánk – Jolly Jumper Doloresz – nem ébredt fel a mütétből. A mi kennel történetünk ezen a ponton kedődőtt…

Buddy

És ezen a napon született  PannonAussies Back To My Heart Budweiser, a mi  blue merle fiúcskánk Buddy, aki valami véletlen, de inkább csoda folytán pont akkor jött a világra, mikor Doloresz átadta a helyet egy másik kis szerethető léleknek.

És éreztük, hogy elkezdődött valami, ami a mai napig nem ért véget, és reméljük, hogy örökké tartani fog.

IMG_7297
IMG_8432

A nagy lépés

Nem voltunk tájékozottak a fajtát illetőlen, de ez nem tántorított el minket. Tudtuk, hogy őt nem tudjuk elengedni. A családunk tagja kell hogy legyen …úgy mint Doriszkánk is.

Bújtuk  a szakirodalmat, több tenyésztővel, kutyás baráttal, oktatóval beszéltünk, kiállításra is elmentünk, csak hogy felkészültek legyünk egy kiskutya érkezésére. 

Miután megérkezett, alig vártuk, hogy kutyasuliba mehessünk …majd elkezdtünk a kiállítások világával is megismerkedni. 

Nagyon sok örömet okozott és láttuk, hogy Buddy is élvezi, egymás után nyeri a kiállítási díjakat, Champion címeket. 

Nati

Vele terveztünk, és kis idővel beleszerettünk a francia DeL’Aussie Happy  kennelből származó édes kis red tri kislányba, Natiba. Azóta Ő is boldogabbá teszi a napjainkat igazi családtagként, akiket imádunk. Ők meg imádnak terelni, frizbizni, versenyezni, minden idejüket velünk tölteni. Legyen szó túrázásról, biciklizésről vagy bármilyen más közös családi programról.

Miattuk tervezzük a jövőt. A fajta szeretete miatt lettünk kis kennel. Egy álmunk vált valóra evvel. Remélve azt hogy sok családnak is hasonló boldogságot tudnak majd adni a mi kis ausztrál babáink.